Nieuwsberichten

14-07-2017

Energiezuinige installaties voor grootste mangrovehal ter wereld zijn gereed.

Onder grote publieke belangstelling werd de mangrovehal bij Burgers’ Zoo op 12 juli j.l. geopend door Omar Figueroa, de Minister van Milieu in Belize. De Arnhemse mangrovehal is op het Midden-Amerikaanse land geïnspireerd. Bezoekers kunnen op 3.000 vierkante meter als een ware ontdekkingsreiziger kennis maken met het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld, welke energiezuinig gebouwd is.

Tijdens de ontwerpfase van het project is er veel tijd en aandacht besteed aan het duurzame karakter van het gebouw. ees Holland (Peter Driessen) ontwierp met een team deskundigen van Burgers’ Zoo de energiezuinige installaties van het gebouw. Denk aan de luchtbehandeling, ventilatie, verwarming, riolering en bevochtiging, die aangesloten worden op de warmte- en koudeopslag van Burgers’ Zoo. Ook heeft ees Holland de kwaliteit en het budget van de aanleg van de ontworpen installaties bewaakt.

“Wij zijn trots dat we als ees Holland bijdragen aan de ontwikkeling van dit unieke initiatief. Nergens ter wereld bestaat er een mangrovehal die technisch zo hoogstaand is als deze. Zo zijn de gesimuleerde eb- en vloedbewegingen enig in zijn soort. Dit maakt mogelijk dat er zoveel verschillende mangrovedier- en plantensoorten samen onder een dak kunnen leven. Het spreekt voor zich dat als natuurbescherming het uitgangspunt is, de hal óók energiezuinig moet zijn. Dat hebben we met Burgers’ Zoo gerealiseerd.” Aldus Peter Driessen.

De mangrovehal is per heden geopend voor het publiek. Op www.burgerszoo.nl/mangrove vindt u meer informatie en kunt u de hal live volgen. Voor meer informatie over ees Holland, ga naar www.eesholland.nl.

 

13-04-2017

Evenement 8 juni: 1ehulp@warmtebeheer voor nieuwe en bestaande spelers.

De warmtemarkt verandert en ligt open voor nieuwe initiatieven. Spelers treden toe of innoveren. Denk aan warmte/waterbedrijven, woningcorporaties, vastgoedbeheerders en projectontwikkelaars. Zij vragen zich af; hoe kan ik een innovatieve business case ontwikkelen waarbij duurzaam warmtebeheer rendeert? En, hoe beheer je warmte op een slimme manier in de praktijk, van warmtenet tot klant? Ons evenement 1ehulp@warmtebeheer helpt u op weg, mis het niet! Voor meer info, klik hier: www.eesholland.nl/evenement

 

12-04-2017

Publicatie Warmtenetwerk Magazine

Met een paar vrije dagen in het vooruitzicht, eindelijk weer tijd om de vakbladen te lezen. Wij staan met Warmtebedrijf Roosendaal in het Warmtenetwerk Magazine over warmtebeheer van de toekomst, mis het niet!

Voor het volledige artikel (zoals de afbeelding), klik hier

Product: Slim energiebeheer
Product: Duurzame warmtedistributie

 

21-03-2017

ees Holland ontwerpt energiezuinige installaties van de grootste mangrovehal ter wereld bij Burgers' Zoo.

“Wij zijn trots dat we als ees Holland bijdragen aan
de ontwikkeling van dit unieke initiatief bij Burgers' Zoo. Nergens
ter wereld bestaat er een mangrovehal die
technisch zo hoogstaand is als deze. Het spreekt voor zich dat als
natuurbescherming het uitgangspunt is, de hal óók
energiezuinig moet zijn. Dat hebben we met
Burgers’ Zoo gerealiseerd.” Aldus Peter Driessen.

Voor het volledige artikel (zoals de afbeelding), klik hier

Product: Optimaliseren of vernieuwen van installaties 

 

31-01-2016

Stagiair gezocht voor opdracht video content maken (film en/of animatie) bij ingenieursbureau duurzame energie.

Kom jij ons team versterken? Klik hier voor een omschrijving van de stageopdracht en neem contact met ons op als je vragen of interesse hebt.

 

 30-01-2016

"ees Holland takes public utilities business model to ‘next level’ with MECOMS as a Service and Lasernet"

Lees in het artikel hoe en klik op deze link.
Is uw interesse gewekt in onze eesy Warmteservice, zie onze productpagina Slim energiebeheer.

 

19-12-2016

ees Holland staat in VNG Magazine.

In het thema energie van VNG Magazine staat het interessante artikel met ees Holland en MPD Groene Energie over het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Met hun gezamenlijk expertise over o.a. duurzame warmteprojecten ondersteunen zij lokale overheden, ondernemers en organisaties hierbij. Wilt u weten hoe, lees het artikel en klik hier! Wilt u het hele magazine inkijken, kan dat via deze link. Wij staan op pagina 22.

Product: Slim energiebeheer
Product: Duurzame warmtedistributie


12-12-2016

Workshop Warmtebeheer 2.0 een groot succes!

Afgelopen donderdag was het zo ver, onze Workshop Warmtebeheer 2.0 voor spelers in de warmtesector vond plaats in SnowWorld. ees Holland, Itron, COWI, Ferranti en SmallToGo presenteerden 4 demo’s van de nieuwste online toepassingen op het vlak van warmtedistributie en -beheer. Aanwezigen gingen naar huis met een inkijk in innovatief en efficiënt warmtebeheer, met aangehaalde contacten en met een smaakvol relatiegeschenk. Wij danken alle aanwezigen voor het enthousiasme! Voor foto's klik hier. Heeft u ook interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Product: Slim energiebeheer
Product: Duurzame warmtedistributie


04-11-2016

ees Holland professionaliseert netbeheer en klantenservice van DER.

Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER) breidt hun duurzame en slimme warmtenetwerk in Roosendaal fors uit. ees Holland ondersteunt DER met het professionaliseren van het netbeheer & -onderhoud en van de klantenservice. ees Holland onderhoudt als enige in Nederland zowel warmtenetten, warmteunits én binnenhuisinstallaties. Zij zijn 24 uur, 7 dagen per week bereikbaar voor storingen. Ook richt ees Holland de managementsystemen van DER in, namelijk GIS, MDM (meterdata management) en MECOMS™ (klant, contract en facturatie). Hiervoor worden de nieuwste online systemen gebruikt.

Product: Slim energiebeheer
Product: Duurzame warmtedistributie


06-10-2016

ees Holland adviseert voor Bodemenergie.nl
Product: Slim energiebeheer

Deze week versterkte Peter Driessen (Adviseur Energie) de stand van Bodemenergie.nl op de Energiebeurs in Den Bosch om bezoekers te adviseren over Warmte Koude Installaties (WKO). Peter Driessen: “De interesse onder de bezoekers was groot. Dit verbaast mij niks. WKO installaties, dus de bodem gebruiken als energiedrager, hebben het hoogste rendement onder de duurzame technieken die zowel warmte als koude leveren.” Wilt u ook vrijblijvend advies van Peter Driessen, neem gerust contact met ons op


28-6-2016

Event Warmtebeheer 2.0 een succes!


Product: Slim energiebeheer
Product: Duurzame warmtedistributie 

Technologische ontwikkelingen op het vlak van informatica en warmtebeheer gaan razendsnel. ees Holland is voorloper in de toepassing van online applicaties ter ondersteuning van werkprocessen bij warmteleveranciers. Tijdens ons event aan huis op 23 juni j.l. demonstreerden wij toepasbare innovaties binnen de warmtesector op het vlak van 1.) slimme meters & online applicaties en 2.) warmtedistributie & beheer. Wij danken onze gasten voor hun aanwezigheid, inbreng en enthousiasme. Hebt u ook interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.


6/6/2016

Breda zet in op het verduurzamen van bedrijventerreinen.

Product: Slim energiebeheer 

De gemeente Breda zet haar energiestrategie uiteen tijdens het evenement Energiek Breda (2 juni). Eén van de doelen is om ondernemers te verenigen voor het verduurzamen van bedrijventerreinen. Olaf Jansen (ees Holland): “de eerste stap is om inzichtelijk te maken wat de energiestromen zijn op een bedrijventerrein, waarbij de gemeente overleg tussen de betrokken ondernemers kan faciliteren. Door vast te stellen wat gezamenlijke behoeften zijn op het vlak van energieverbruik en -besparing, kan er een plan van aanpak worden opgesteld.”

 

24/5/2016

Jaarbijeenkomst Stichting Warmtenetwerk: effectieve communicatie.

Product: Duurzame warmtedistributie

Tijdens de jaarbijeenkomst van Stichting Warmtenetwerk stond centraal hoe netten gerealiseerd kunnen worden met de juiste communicatie. “Een boodschap afgestemd op de doelgroep is veel effectiever dan technische verhalen over rendementen en marktmodellen”, aldus Meere. Werner Boom (directeur ees Holland): “het sprak mij aan om goed voor ogen te houden met welke doelgroep je communiceert. Bijvoorbeeld, benader bestuurders om te praten over een gezamenlijke visie op energietransitie. Hoe kunnen wij helpen hun doelen te realiseren? Dat is wat anders dan het verkopen van een warmtenet.“


17/5/2016

ees Holland levert het klantinformatie systeem MECOMS™ aan Warmtebedrijf Ede (WBE).

Product: eesy Warmteservice

Dankzij de innovatieve samenwerking tussen Ferranti en ees Holland, is MECOMS™ online beschikbaar voor warmteleveranciers op ‘Pay Per Connection’ basis (een periodieke bijdrage per aansluiting). Zo kunnen warmteleveranciers zonder investeringskosten hun meetdata, klantinformatie en -facturatie managen. Ook WBE tekent voor online gemak! Begin mei tekenden zij de MECOMS™ leveringsovereenkomst van ees Holland en namen deel aan de kick-off.

Voor meer informatie, zie onze flyer eesy warmteservice en kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

  

15/4/2016

ees holland neemt deel aan InSPIErations 2016.

Tijdens het evenement werd onder leiding van Humberto Tan gesproken over Smart Cities (o.a.). Olaf Jansen (ees Holland) koppelt terug: “Het meest interessant was de rol die slimme warmtenetten spelen in de toekomst van smart cities. Snel zullen slimme warmtemeters en meetdata- & klantmanagement systemen niet meer weg te denken zijn. De technologie is er klaar voor en steeds meer warmteleveranciers kiezen voor deze innovatie."

Zie voor meer informatie onze eesy Warmteservice

 

12/4/2016

ees Holland biedt als eerste het MECOMS™ klant informatie systeem aan als een dienst voor kleinere warmteleveranciers.

Product: eesy Warmteservice

Nu warmte leverende woningcorporaties, VvE’s en vastgoedbeheerders (deels) worden verplicht om aan de Warmtewet te voldoen, neemt de vraag naar betaalbare en professionele klant informatie systemen toe. Ook u kunt nu met slimme meters en MECOMS™ het warmteverbruik, de klantinformatie en facturatie automatiseren en online beheren. Met ons wordt het voldoen aan de Warmtewet ‘eesy’!  Voor meer informatie, zie onze flyer eesy warmteservice en kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

  

5/4/2016

één voor allen, allen voor één!

Product: eesy Warmteservice

ees Holland start unieke samenwerking met Itron en Ferranti en biedt grote én kleine warmteleveranciers een complete warmteservice van warmtenet tot en met klant. U kunt kiezen uit en combineren tussen:
 
1.) Slimme warmtemeters en online meetsoftware;
2.) Online klantinformatie en -management systeem;
3.) Beheer en onderhoud van warmteinstallaties en warmtenetten.
 
Wij helpen u gereed te maken voor de Warmtewet met eerlijk advies en de juiste diensten en producten. Voor meer informatie, zie onze flyer eesy warmteservice en kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
 


10-2015

Uitzending met ees Holland bij RTL 7 over klimaatneutraal wonen en werken op 11 oktober 2015 om 13.30 uur.

Product: Groene stadsverwarming & klimaatneutraal wonen

Op 11 oktober 2015 zendt RTL 7 het programma "Doe maar duurzaam" uit om 13.30 uur waaraan ees Holland deelneemt. De uitzending gaat over onze samenwerking met partners Warmtebedrijf Ede, TSE, de gemeente Ede en de woningbouwvereniging. We zetten ons gezamenlijk in voor klimaatneutraal wonen en werken. Klanten ontvangen groene warmte en stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen in Ede. Hier wordt lokaal snoeihout omgezet in warmte en stroom, gecombineerd met onder andere een innovatieve isolerende raamfolie en PV (zonne) panelen. Bekijk de uitzending over deze inspirerende en renderende samenwerking. Het zal uw interesse zeker wekken. Wij gaan vervolgens graag vrijblijvend met u in gesprek over het opzetten van vergelijkbare initiatieven binnen of buiten Ede. De herhaling van de uitzending vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2015. Voor het persbericht klik hier. Voor de uitzending en meer uitgebreide informatie klik hier

 

1-9-2015

VvE’s moeten wel voldoen aan de meetverplichtingen uit de Warmtewet

Product: Warmtemeter service (WMS)

De Minister van Economische Zaken heeft aangegeven in zijn kamerbrief dat buitenproportionele administratieve lasten voor VVE’s komen te vervallen. In het kader van de EED (Energy Efficiency Directive) blijft de plicht voor het inrichten van de meetdiensten wel bestaan. Namelijk:

1) Comptabele GJ Meting Op het moment dat (aantoonbaar) technisch en financieel de kosten niet tegen de baten opwegen kan er (tijdelijk) een niet comptabele methode worden toegepast, te weten:
2) Allocatie meting (radiator meting).
3) Warmtekosten verdeling (geen meting, maar een vastgestelde verdeling van de kosten over de bewoners). Voor meer informatie zie: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/energie/warmte/inleiding/

Dit betekent dat de warmte meterservice (WMS) van ees Holland van groot belang blijft voor VVE's, zorginstellingen, vastgoedbeheerders e.a. De wet verplicht sinds 2014 aan hen het individuele verbruik per woning te meten en te verrekenen indien zij warmteleverancier zijn van stads- of blokverwarming. Klik hier om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

 

29-5-2015

ees Holland verricht een Installatie-innovatie scan voor het Bond Park in Breda en verhoogt energielabel

Product: Installatie-innovatiescan & Energiecertificaat-service

Het Bond Park CV re-brandt het voormalige Esso Benelux hoofdkantoor. Deze plannen behelzen voornamelijk de modernisering en revitalisatie van de kantoorvelden en de uitbreiding van het kantoorgebouw met diverse faciliteiten. Tevens ambieert het Bond Park energiezuinig en duurzaam ingericht te worden en werkt samen met ees Holland aan het energieconcept. Voor Bond Park CV heeft ees Holland een Installatie-innovatie scan verricht en op basis hiervan een energietransactie-plan voorgesteld die bij de visie en bouwplannen van het Bond Park passen. ees Holland zal hen begeleiden bij het verduurzamen van het complex en het verhogen van het Energielabel. De verhoging van G naar C is al gerealiseerd door een goede inventarisatie uit te voeren op de bestaande installatie van het complex.

 

15-04-15

ees Holland inventariseert warmtemeters voor Eneco

Product: Slim energiebeheer

ees Holland heeft voor Eneco 209 meteraansluitingen bij klanten geïnventariseerd in de regio Den Haag als deel van de werkvoorbereiding om de verouderde warmtemeters te vervangen. ees Holland bezocht de klanten om de inventarisatie te verrichten. Hierbij zijn de werkzaamheden en materialen in kaart gebracht die nodig zijn voor de vervanging. Het doel was om met deze werkvoorbereiding het vervangen van de meters zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren. Hiernaast heeft ees Holland de verouderde technische- en klantgegevens vernieuwd en compleet gemaakt. De opdracht is met succes opgeleverd waardoor Eneco eerdaags kan starten met het vernieuwen van de warmtemeters.

 

15-1-2015

ees Holland verricht een EOP voor Het Musiater in Zevenaar

Product: Slim energiebeheer

ees Holland heeft een energie- en onderhoudkostenplanning (EOP) voor theater ‘Het Musiater’ in Zevenaar verricht, waarbij de focus op het onderhoud lag. Na een visuele inspectie is een rapport opgeleverd waarin een meerjarenplanning is opgenomen van de te verwachten onderhoudsactiviteiten voor de eerstkomende 20 jaar. De resultaten worden door Het Musiater gebruikt voor het opstellen de meerjaren begrotingen en bestedingsplanningen. Accountants gaan alleen akkoord met een onderhoudsbegroting (c.q. exploitatiebegroting) wanneer deze is opgesteld door een onafhankelijke deskundige. Dit kan ook door een gemeente als voorwaarde gesteld worden bij een subsidieaanvraag.

 

15-2-2015

Met ees Holland behaalt Venco Campus een uitmuntende BREAAM score

Product: Energiecertificaat Service

Het doel bij de bouw van Venco Campus was het meest duurzame en energiezuinige bedrijfsgebouw van Europa te worden met een BREAAM certificering ‘Outstanding’. BREEAM is een hoog aangeschreven certificaat en stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau het onderzochte gebouw heeft. Met behulp van ees Holland heeft Venco Campus de hoogste score behaald! Venco Campus is een grootschalig internationaal kennis-, onderzoeks-, en innovatiecentrum voor de pluimveehouderij.

 

15-12-2014

ees Holland verricht een installatie-optimaal scan bij CO2-neutraal gebouwencomplex Venco Campus

Product: Installatie-implementatie

Venco Campus is een grootschalig internationaal kennis-, onderzoeks-, en innovatiecentrum voor de pluimveehouderij. Bij de bouw was het doel om van Venco Campus het meest duurzame en energiezuinige bedrijfsgebouw van Europa te maken. Een belangrijk onderdeel hiervan was de energiezuinige en duurzame installaties, zoals verwarming, koeling en verlichting. ees Holland heeft de prestatieboring van deze installaties op zich genomen. Zo zijn de prestatierandvoorwaarden waaraan de WKO, warmtepomp, PV Panelen en overige installaties aan dienen te voldoen door ees Holland opgesteld, net zoals het regelsysteem dat gebruikt wordt om de prestatie per installatie te meten. Ook in 2015 zal ees Holland de prestaties meten en optimaliseren met als doel optimaal comfort en rendement te behalen.

Opening mangrovehal bij Burgers' Zoo

Peter Driessen & Werner Boom bij mangrove hal

ees Holland B.V. Europark 12 4904 SX Oosterhout Nederland Tel: +31 162 820 399 E-Mail: office@ees-energyneers.com